Fie că organizezi o nuntă, o cumătrie sau o zi de naștere, este o idee bună să optezi pentru o sală de festivități, unde te poți desfășura în voie. Dacă alegi să faci o petrecere în curtea din spatele casei, gândește-te cât vei avea de lucru cu curățenia, ca să nu mai vorbim de zgomotul care ar putea deranja vecinii. Așa că e de preferat să alegi locația potrivită și să închiriezi un local pentru evenimentul tău. O astfel de sală se poate decora cum îți dorești și poți alege dintr-o multitudine de accesorii pe cele care îți fac plăcere și se potrivesc ocaziei.

Decor exterior

Îți poți întâmpina oaspeții chiar de la intrare cu câteva accesorii de exterior: stâlpi frumos ornați cu panglici și flori, sau cu cordon roșu, felinare decorative (dau un efect minunat pe înserate), o perdea de lumini chiar la intrare sau o intrare acoperită cu un arc de flori. Le vei așterne un zâmbet pe buze chiar înainte de a intra și vei crea un aspect sărbătoresc.

Decor interior

Aici ai de ales dintr-o gamă extrem de variată. De la ornamentele florale nelipsite de pe orice masă de nuntași, până la gheața carbonică de la dansul mirilor, ai de unde alege. Decorează scaunele și mesele în culoarea preferată și, de ce nu, chiar și mașina cu care sosești. Și pune pe mese un mic accesoriu cu numele invitaților pentru ca aceștia să-şi găsească ușor locul. Este indicat să optezi pentru o masă specială pentru desert, de unde invitații se pot servi în orice moment. O alegere populară este și organizarea unui mic colț pentru fotografii, unde musafirii pot imortaliza momentul în ce ipostaze doresc, alături de diferite accesorii cu imagini sau text.

Artificiile sau gheața carbonică sunt o alegere bună pentru momentul culminant al serii, iar mărturiile vor aduce aminte mesenilor de momentul frumos la care au participat.